Elements the Game Forum - Free Online Fantasy Card Game

Other Topics => Forum Bugs, Suggestions and Feedback => Topic started by: dawn to dusk on July 03, 2017, 07:58:08 am

Title: Various people are unable to use the forums
Post by: dawn to dusk on July 03, 2017, 07:58:08 am
A few people (ddevans, Kaempfer and Naii the Baff at the time of this post, though there are most likely more) stating that they cannot connect to the forums and receive an error message.

16777215' for key 'PRIMARY'

EDIT: Issue isn't browser related

Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: Vineroz on July 04, 2017, 06:45:05 am
[detectivemode]

From the looks of it, it is clearly a database issue.

'16777215' for key PRIMARY <--- indicates that the primary field in a certain database table has overflowed, i.e. too many entries.

Only a selection of members are having this problem, which means the database table is only used when those members logged in.

AveragePotato is not working in chat, so this could be related.

[/detectivemode]
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: Naii_the_Baf on July 04, 2017, 09:32:26 pm
Managed to get to forums. However, it seems that this only happens with my house's internet as I've been able to log in in most other places.  Maybe it's my ISP, though: my father is the one who provides it so most of my family has the same ISP, and on several of those places I have been somewhat unable to use the forums.

EDIT: Proxies work to access forums, too.
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: kaempfer13 on July 04, 2017, 09:37:55 pm
Its not related to forum Account for I can login on phone but not on PC, which makes typing annoying.
Important to note is that it says duplicate entry for primary Key. (For everyone affected, but only unaffected people posted obv). It's also not related to Browsesr or location. About half the devices are affected
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: UTAlan on July 06, 2017, 03:51:00 pm
Screenshot of the issue would be helpful, but I'll start looking into this now.

EDIT: I think I found the issue, but I'm having trouble connecting to the database from this computer. Messaging anti - hopefully this will be resolved soon.
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: UTAlan on July 06, 2017, 05:12:45 pm
Double-post to say that this should now be fixed. Please confirm if you were having this issue and 1) it still exists, or 2) it is now working. Thanks!
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: Jackanory on July 06, 2017, 07:52:03 pm
Yes, was an issue but now working again, thanks  :)
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: kaempfer13 on July 07, 2017, 12:42:02 am
well, you see taking a screenshot from one device, sending it to another, then post it there (whilst struggling with typing on mobile) seems like a lot of work for a site with plain text.

Issue is fixed for me now!
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: ddevans96 on July 09, 2017, 07:04:44 am
Fixed for me too, thanks UT
Title: Re: Various people are unable to use the forums
Post by: andretimpa on July 09, 2017, 03:27:13 pm
fixed
blarg: